2011.07.06.
04:54

Írta: endruska

Independence day - 4th of July in Manhattan

235 éves lett az Egyesült Államok! Boldog szülinapot neki.

Minden évben július 4.-én van ez a remek szülinap (aki esetleg nem tudná), és idén úgy gondoltam, hogy New York City lenne az ideális hely az ünneplésre. Ha már ott vagyunk, akkor meg körül is nézünk egy kicsit. Az alábbi kép egyébként nem sokkal a tűzijáték előtt készült.

A városnézést Lower Manhattan-ben kezdtük (Rita, Pál - egy másik magyar intern a Siemens-nél és én), A World Trade Center-től a Broadway-en haladva mentünk el egészen a Wall street-ig. Ez az utca tetszett talán a legjobban, 80-100 éves felhőkarcolók iszonyat sűrűn, filmekből jól ismert részletek, jól néz ki. Az alábbi kép (gyengébbek kedvéért) a new york-i tőzsde épülete. Alatta például a George Washington Memorial épületéről van néhány kép (belülről is).

Ezután végigsétáltunk a Wall streeten egészen az East river-ig. A partról nagyon szép panoráma tárult elénk, Brooklyn ill. a hasonló nevű híd látszik elég jól innen. A képen Pál látható mellettem (a Fanta nem fizetett :S).

Ezek után metróra ültünk és szépen elmentünk a Time square-ig. Mit ne mondjak, elég komoly hely. Kissé sűrűn vannak a népek, de még sűrűbben vannak a LED reklámok, mindenhol.

Itt láttunk egyedül némi parádét július negyedikével kapcsolatban. Voltak csinos amcsi-színes koris lányok...

...illetve kevésbé csinos naked cowgirl :D

Innen elsétáltunk a Central Park közepéig (nagyon brutál táv - pláne a dög melegben). Nagyon komoly ez a park, igencsak feldobja a várost. Olyasmi mint nekünk a Margit-sziget, csak több az ember, nagyobb és nem sziget :)

Itt összefutottunk más gyakornokokkal, ismerősökkel, és együtt folytattuk a napot. Az egyik csajnak a pasija Manhattan-ben lakik (6th ave & 33rd street - elég jó hely) és meghívott mindenkit tűzijátékot nézni magához. Így kerültünk egy huszonöt emeletes ház tetejére, két háztömbnyire az Empire State Building-től. Mondanom se kell, gyönyörű volt a kilátás. A tűzijáték csak egy kis extra volt mindehhez (a legelső kép is itt készült).

Egyszóval: AWESOME!! Tényleg nagyon komoly élmény volt, a képek és a videók se adják vissza teljesen.

A tűzijáték után még elmentünk megnézni a Time Square-t este, pont ugyan olyan világos volt, mint nappal :P

Még egy pár képet közlök itt, jók ezek is. Nemsokára ismét jelentkezem egy nagyon jó hírrel!

Szólj hozzá!

Címkék: nyc 4th of july

A bejegyzés trackback címe:

https://endrusmenniamerika.blog.hu/api/trackback/id/tr173043190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása