2011.08.10.
03:46

Írta: endruska

New York Janóékkal

Janóék épp itt vannak New York-ban két hétig, így szombaton és vasárnap is felugrottunk és egész hétvégén együtt jártuk a várost. Az alábbi kép Staten Island-en készült és senki sem tudja, hogy mi lehet a jó öreg barna papírzacskóban.

Első dolgunk volt, hogy felmenjünk az Empire State Building tetejére kicsit körülnézni. Mit ne mondjak, fantasztikus élmény volt, szerintem ilyen magasan még sose voltam, és nem mindennapi látványban volt részem.

Aztán voltunk a Guggenheim múzeumban is, de az kisebb csalódás volt, mert az állandó kiállításnak csak kis részét láthattuk, mert egy Lee Ufan nevű szerencsétlen "művész" fantasztikus alkotásaival volt tele az egész múzeum. Egy ilyen alkotás általában egy nagy darab kő volt esetleg némi vaslemez társaságában (pl. lásd itt).

Staten Island-re meg úgy kerültünk, hogy van egy nagyon jó (és furcsamód ingyenes) komp ami Manhattan déli csücskéből odavisz és az út során kiváló panorámában lehet részünk.

Miután visszatértünk dél-Manhattan-be, a Wall street közelében akadtunk erre az ismert szoborra, ami ha minden igaz a tőzsde jelképe.

Amerikában komoly gond a drog. A sok hippi, akik a hetvenes években mindenféle szerekkel éltek, kis szerencsével még most is élnek (tisztán) és netán gyerekeik is vannak. Na, nekik szól ez a reklám amit a metrón fotóztam. Elnézést a rossz minőségért, a teljes első mondat így szól: Everything's gone up since the 70's.

1 komment

Címkék: nyc

A bejegyzés trackback címe:

https://endrusmenniamerika.blog.hu/api/trackback/id/tr643138772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akva 2011.08.10. 20:01:05

Jól látom, hogy ilyen tiszta a levegő NY-ban? Vagy épp eső után voltatok?
süti beállítások módosítása