2011.09.16.
01:44

Írta: endruska

Washington DC

Miami után elugrottunk egy hétvégére a fővárosba. 3 kollégámmal mentünk, kocsival, az út csak kb. 3,5 óra.




A Capitoliummal kezdtük a városnézést, mit ne mondjak elég impozáns épület. Kifejezetten szépnek azért nem mondanám, de rendben van. Mivel jó nagy és egy dombon van, a város sok pontjáról látható. Szerencsére belülről is látogatható, sőt még ingyenes tárlatvezetés is van. Így sikerült megtalálnunk Kossuth apánk mellszobrát, aki egyébként az egyetlen külföldi aki ilyennel rendelkezik ebben az épületben.




Mivel a parkolás közel lehetetlen, iszonyú drága, ráadásul este tízig kell fizetni, ezért felültünk egy turista buszra ami körbevitt minket a városban. Még Georgetown-ban is voltunk.
Természetesen voltunk a Fehér háznál is, ami egyébként elég nevetséges épület ahhoz képest, hogy az Egyesült Államok elnökének az otthona és az irodája egyben. De legalább láttunk előtte idióta (anticionista!) tüntetőt.


Szinte mindenhonnan lehet látni a "Monument"-tet (kvázi obeliszk), ami épp be volt zárva mert nemrég földrengés volt (amit mi is éreztünk Jersey-ben). Ja, mert, hogy ez üreges, fel lehet menni és van ott egy kilátó. Még lift is van. A "kilátó" tulajdonképpen oldalanként két kis fekete pötty az egész tetején, amitől úgy néz ki kicsit mint egy ku klux klános figura :D


Mint kiderült, valójában nem is olyan magas egy épület:

Láttuk az FBI épületét (jó ronda), a Nemzeti Katedrálist (ami gótikus, de nincs kétszáz éves), a Jefferson- ill. a Lincoln emlékműveket. De inkább beszéljenek a képek.







Ábrahám barátunk nagyon szép panorámában gyönyörködhet(ne), csak sajnos a Mirror pool-t épp felújítják, ezért víz épp nem volt:


Mint már korábban említettem, az amcsik szeretik a zászlajukat. Nagyon. Az alábbi képen elrejtettünk egyet. Tessék megfigyelni az utcán sétáló embert is.



Van egy háborús temető is Washingtonban, azt is megnéztük. Egyebek mellett (ez de morbid) J.F. Kennedy elnök is itt nyugszik. Meg kismillió katona, tipikus amerikai stílusban, végeláthatatlan sorokban.


Ami még ennél is szomorúbb, hogy Rita pár napja hazautazott... szóval mostantól egyedül tolom még három hónapot. Kezd is honvágyam lenni.
Még utoljára voltunk New York-ban, washingtoni látogatásunk után, Metropolitan múzeum, Grand Central pu. Rockefeller center, stb. Mindenképpen ki akartunk próbálni egy tipikus amerikai diner-t, találtunk is egyet a közelben, nagyon szép, de hamar megbántuk, hogy bementünk. Na mindegy.

Ja, és van egy új kocsim is, Kia Soul, elég baró.

Szólj hozzá!

Címkék: washington nagyutazás

A bejegyzés trackback címe:

https://endrusmenniamerika.blog.hu/api/trackback/id/tr213230867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása