2011.08.02.
03:41

Írta: endruska

Licking the Liberty Bell!

Nos, a blog.hu különféle technikai gondjai miatt nem tudtam megírni ezt a posztot korábban, elnézést.

A lényeg, hogy megint voltunk Philadelphiában (illetve Rita most először) és alaposan körbejártuk amit kellett. Ami talán a legfontosabb, hogy megnyaltuk a Liberty Bell-t (Szabadság Harang, lol).

Igazából persze nem, de azért jól néz ki. Hogy pontosan mi is ez a harang arról fogalmam sincs, de nagyon fontos jelkép ez az amerikaiaknak.

Philadelphia híres (itt legalábbis) az egyik specialitásukról, a Philly Cheese Steak-ről, ami kissé megtévesztő, mert amúgy egy szendvics. És annyira nem nagy szám. Mindenesetre egy jó helyen akartuk elfogyasztani, és sokan a Jim's-t ajánlották. Tényleg elég népszerű a, én még sosem láttam sorban állást étterem előtt.

És persze a sor bent is folytatódott. Közben iszonyat meleg volt, és majdnem éhen haltunk.

Ja igen, Rita mellett két kollégám van, egy német és egy szlovák srác, jó arcok.

Philly amúgy "veszélyes" környék, van egy csomó homokos. Konkrétan egyes utcatáblák a szivárvány színeiben pompáznak... nekünk sikerült találni mást is.

Én gyorsan jelzem, szexuális érdeklődésem nem változott. Olyannyira nem, hogy megtaláltuk a híres "love sign"-t, amiről nem tudtam, hogy itt van, és nem is kerestük, de belebotlottunk. És lehetett a vízben pancsizni is, juhé!

Philadelphiában egész csinos a városháza. Kb kétszáz éve épült és sikerült jól tájolni az utakat hozzá. Mellette van két templom, az egyik sima katolikus, a másik meg szabadkőműves (!), méghozzá jó nagy. Itt Amerikában sokkal kevésbé titkos társaság ez, állítólag vannak publikus üléseik is. Bevallottan komoly hatásuk volt az ország történelmére.

A fenti képen középen a szabadkőműves "templom".

Most egyelőre ennyi, még egy pár képet beteszek. Persze a mostani hétvégén se itthon evett minket a fene, egy sokkal nagyobb kirándulást tettünk, arról egy-két nap múlva írok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://endrusmenniamerika.blog.hu/api/trackback/id/tr613118878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása