2011.10.30.
01:45

Írta: endruska

Niagara Falls + Toronto

Jó régen nem írtam semmit a blogra, ideje alkotni valamit. 
A szüleim meglátogattak, itt voltak két hétig. Édesapám tartott néhány írástörténeti témájú előadást, értekezett egy kutatóval a Princeton egyetemről. Hétköznap New York-ba jártak városnézni, hétvégente viszont együtt utaztunk, először a Niagara vízeséshez és Torontóba.

DSCF2872.jpg

Toronto Princetontól laza ~800 km-re van. Térképen nem tűnik soknak, de azért autókáztunk egy pár órát. A Niagara vízesés útba esett, de mivel már elég sötét volt mire odaértünk, csak visszafele néztük meg. Bár Kanadában van, sokban nem különbözik Toronto egy átlag amerikai nagyvárostól. Pont emiatt kissé unalmas is. Egyedül a CN Tower különlegesség, 553 méteres magasságával a világ legmagasabb épülete volt egészen a Burzs Kalifa megépítéséig. Elég jó föntről a panoráma.

DSCF2882.jpg

DSCF2888.jpg

Én nem mentem fel legfelülre, csak a kerek valamiig. Ott van egy rész ahol üveg a padló (lásd fent), jó buli. A lift jó gyorsan visz fel meg le, természetesen közben lehet a panorámában gyönyörködni. Csináltam egy videót lefele jövet, persze pont akkor merült le az akksi.

Persze van sok kellemes része a városnak, de akad kevésbé elegáns is. A furcsa, hogy nincsenek ezek messze egymástól. Meglepően sok oldtimer amerikai kocsit láttam, volt amit kissé fel is pimpeltek :P

DSCF2790.jpg

DSCF2763.jpg

DSCF2760.jpg

DSCF2758.jpg

DSCF2844.jpg

DSCF2893.jpg

Két napot töltöttünk el a városban, majd visszaindultunk az Egyesült Államokba. Mekkora mázli, hogy pont a határon van a vízesés. A kanadai oldalról jobb a panoráma, úgyhogy onnan nézelődtünk. Mondanom sem kell, hogy a hatalmas vízpermet-oszlop miatt nem lettek túl jók a képek. Amúgy frankón "esik az eső" a zuhatag közelében.

DSCF2918.jpg

Nem is a magasság, hanem az a rengeteg víz a megdöbbentő. Talán ez a videó érzékelteti.

A határ konkrétan egy híd a víz fölött, ahonnan szintén elég jó a kilátás.

DSCF2938.jpg

Visszafele úton megálltunk még Buffalo-ban, ugyanis az autópályáról láttuk, hogy van egy nagyon szép épület ott, mint később kiderült ez a városháza. 

DSCF2966.jpg

Nem tudom, hogy a képen mennyire látni, de ez egy olyan art deco épület amin indián ábrákat is láthatunk. Talán a legszebb amit az USA-ban láttam. A poén, hogy ottlétünkkor egy kisebb sátras tüntetés folyt ami annak az országos demonstrációnak a része ami a Wall Street-nél kezdődött nemrég. Ollé. 
Szép város ez a Buffalo, csak nagyon kihalt, az 50-es évek óta a lakosok száma a felére csökkent. 

DSCF2974.jpg

Pont akkor utaztunk amikor kezdett minden besárgulni, bepirosodni, bebarnulni, de még nem hullottak a levelek. Gyönyörű kilátásban volt részünk végig az út során. (Most épp havazik Princeton-ban).

DSCF2997.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: nagyutazás Canada Niagara

A bejegyzés trackback címe:

https://endrusmenniamerika.blog.hu/api/trackback/id/tr453339275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása